Velkommen
Om Næstved Kunstforening
Medlemskab
Udstillinger/Arrangementer
Aktuel udstilling
Skoletilbud
Andre arrangementer
Fotoarkiv
Publikationer
Meddelelser fra bestyrelsen
Links
Kontakt

Aktuel udstilling:


Jens Uffe Rasmussen


3. juni - 2. juli 2023

Der er fernisering lørdag den 3. juni kl. 13-16. Udstillingen åbnes af citychef Nicolaj Lund Jensen. Åbningstaler og lodtrækning kl. 13.30.

Jens Uffe Rasmussen

Jens Uffe Rasmussen er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1972 og har siden haft en mængde udstillinger i både Danmark og Frankrig.

Jens Uffe Rasmussens store koloristiske sans og store modtagelighed over for naturindtryk præger alle hans værker. Farvens renhed og formernes enkelhed er det helt centrale i hans værker, der rent æstetisk fremstår med betagende skønhed.

De seneste år har Jens Uffe Rasmussen haft flere arbejdsophold og udstillinger i Frankrig – især i Lyon, Chambéry og Paris. Arbejdet i et grafisk værksted i Paris har desuden udmøntet sig i udgivelser om kvarterer i Paris.

Jens Uffe Rasmussen er meget optaget af at få kunst ud i det offentlige rum og har derfor gennem mange år arbejdet med farvesætning af bygninger og udsmykning med glascollage (udført i Per Steen Hebsgaards værksted). Det er også udsmykninger udført som oliemaleri, fresko og lysstofrør. Arbejderne kan ses på: www.jensufferasmussen.dk.

Om mine oliemalerier, akvareller og litografier:

Motiverne ”Roussillon” er fra den lille by i Provence, hvor man før i tiden udvandt okkerfarver, altså tørfarve, som blev gravet op af jorden og renset. Der blev produceret mange forskellige okkerfarver, lige fra lys okker til varme, rødbrune okkerfarver. Nu ligger okkerminerne forladt, og jeg sidder hvert år dér og maler okker med okker akvarelfarver.

Jeg har, lige siden jeg begyndte at udføre glasudsmykninger, holdt meget af den næsten kubistiske malemåde, med rene farveflader, som arbejder sammen.

Det er i mine billeder med sydfynske strande og havmotiver meget horisontale former, som motiverne er sammensat af. Modsat er det med mine skovbilleder, hvor jeg lægger vægt på de vertikale figurer. Skovbillederne, hvor man kan opleve skovens mange rum, gav mig inspiration til at se en gade i Paris som en skov af sten i den litografiske billedserie ”Rue de la Roquette”. I alle mine 50 år som billedkunstner har jeg udført litografier på min stenpresse i mit atelier. De vigtigste udtryksmidler for mig er de rene flader og de koloristiske relationer mellem farverne.

Se mere om mit arbejde på: www.jensufferasmussen.dk