Aktuel udstilling

Aktuel udstilling:

Josephine Ernst

18. august til 16. september 2018

Der er fernisering lørdag den 18. august, kl. 13-16. Udstillingen bliver åbnet af naturfotograf Peter Carstensen. Åbningstale og lodtrækning kl. 13.30.

Josephine Ernst skriver om sin kunst:

Som scenograf gennem årtier har jeg valgt nu i stedet at lave mine egne rum med udtryk for følelser og tanker i forbindelse med både historiske og nutidige dilemmaer.

Vi bærer alle på et billedsprog, der dannes ud fra den kollektive forståelse og erindring af verden og livet, hvor pendulet svinger mellem tilblivelse, væren og død. Det fortidige bliver rekonstrueret og bærer spor ind i nutiden og kan eventuelt pege ind i fremtiden. Mine billeder indeholder to sider. Det er både et billede af noget og et billede på noget. Kunsten illuderer et glimt af virkeligheden og illustrerer, hvad øjet ser og sjælen føler.

Estland-sø og svensk veranda

Mange af mine motiver er bygget op af betragtninger over vores europæiske kultur og de genstande, som den menneskeskabte forbrugerkultur efterlader. Tidens tand spiller en stor rolle i mange af mine billeder, for det fascinerer og samtidig skræmmer, da det minder os om livets gang, dets gentagelser og afslutning.

Fyrtårn og fez-dreng

Fotografiets virkelighed ophæves, og nye vinkler på tilværelsen eller nye stemninger kan ses, og et mere nuanceret syn på tilværelsen kan dukke op - afhængigt af beskuerens egen baggrund, relationer og tanker. Mange af mine motiver gentager sig for hele tiden at blive sat ind i nye sammensætninger - ligesom den samme frase tit bliver gentaget i de forskellige instrumentgrupper inden for den klassiske musik.

Havfrue i 6 dele med fjer

Efter mine adskillige ophold i Berlin gennem de sidste 5 år er det kontrasterne, som her har fænget mig. Byen med de mange modsætninger, som man som almindelig turist ikke lige får øje på:

De smukke slotte og de grumme fængsler
Magtens monumenter og de efterladte institutioner
Den tolerante mangfoldighed og den gamle anmelderangst
Den evige dårlige samvittighed

Berlin, Dansesal, 2015

Mine billeder viser en iscenesat virkelighed. Realismen ophæves, og der skabes et sprog, hvor fiktionen danner en ny helhed.

Potsdam, 2016

Billederne bliver trykt dels på lærred og dels på museumspapir monteret i glas og ramme.

Josephine Ernst, juli 2018.

Vigtigste udstillinger:

2017 - Galleri Krebsen, København (gruppeudstilling) "Forladt … Abandoned"
2016 - Rapla County Centre for Contemporary Art, Estland (grup.udst)
2016 - Dencker+Schneider Art Gallery, Berlin, (gruppeudstilling)
2016 - Bornholms Kunstforening, Rønne (gruppeudstilling)
2016 - Københavns Rådhus (med KKS)
2015 - Galleri Krebsen, København (gruppeudstilling)
2015 - Pakhus-Galleriet, Nykøbing S (med Vingesus)
2014 - Galerie Art' et Miss, Paris (gruppeudstilling)
2014 - Gjethuset, Frederiksværk (med Vingesus)
2014 - Fotogalerie Friedrichshain, Berlin (med Vingesus)
2014 - Galleri St. Gertrud, København (separatudstilling)