Aktuel udstilling

Aktuel udstilling:

Benny Bondo

13. april til 19. maj 2019

Der er fernisering lørdag den 13. april, kl. 13-16. Udstillingen åbnes af medlem af Kultur- og Demokratiudvalget i Næstved Kommune Githa Nelander. Åbningstale og lodtrækning kl. 13.30.

Benny Bondo fortæller om sin kunst og sit virke:

Er man først begyndt på at lave kunst, vil det berøre en resten af livet, og måske også efter. For mit eget vedkommende startede mit kunstneriske virke i 60'erne med en læreplads som skiltemaler. Der var penslen et nødvendigt værktøj.

Senere kom jeg på malerhold hos Willy Daugaard, og efter det tog jeg et pædagogisk lærerkursus og begyndte at undervise i croquis, tegning og maling. Det stoppede, da jeg startede et skilte- og reklamefirma. Jeg er gennem årene blevet antaget på en del censurerede udstillinger, bl.a. på KS' statsanerkendte censurerede udstilling i Janusbygningen i Tistrup.

Naturen lokker

Jeg bevæger mig mellem forskellige verdener, det realistiske og det surrealistiske landskab, hvor begreberne blandes sammen. Det er et univers med gåder, humor, alvor og fortællinger. Billederne sætter tankerne i gang. Der er altid en historie, som skal fortælles. I mine små finurligheder dukker der af og til en anden mening op.

I lampens skår

Kik fremad

Mine keramikfigurer bærer også præg af, at der skal drilles lidt. De får gerne en lille drejning mod det humoristiske.

Siddende på 3 kufferter

Jeg blev optaget i bogen "101 kunstnere 2015". I den skriver Tom Jørgensen lidt om mig:

"To fortællinger i mol. Og sådan er det med Benny Bondo. Hans malerier kan være alvorlige forestillende et landligt miljø, som bliver stadig mere affolket og melankolsk, eller et bylandskab præget af ensomhed. Personerne i hans billeder er drømmere og outsidere. Folk, der ikke rigtigt passer ind nogen steder. Man fornemmer imidlertid også en stor sympati for alle disse ikke-tilpasningsdygtige skikkelser. Af melankolikere at være er deres livskraft temmelig standhaftig. Deres drømme sejlivede og insisterende. Ikke at passe ind i forkromede livsplanlægningsprocedurer er tydeligvis noget, kunstneren sætter stor pris på. At der en gang imellem popper Disney-figurer op i malerierne, fortæller noget om en sort anarkistisk humor, der lægger sig som en syret troldsplint over Benny Bondos malerier. Og giver endnu flere facetter til hans kunst."

Tom Jørgensen, Kunstavisens Redaktør

Alle har en drøm

Næstved Kunstforening - Sct. Peders Kirkeplads 14 C - 4700 Næstved - tlf. 52 39 79 60 - Webmaster Ellen Olsen - Opdateret d. 6.4.2019