85-årsfødselsdag og balanceakt

Der var inviteret til 85-årsfødselsdag i Kunstforeningen den 25. oktober 2017. På samme dag blev balanceskulpturen af Jens Galschiøt, som foreningen har samlet ind til i 3 år, indviet og overdraget til Næstved Kommune.

Vejret havde vist sig fra den værste side fra om morgenen, og fejringen startede i strid regn og blæst og på baggrund af en grå himmel.

Formand Lis Hansen måtte trække ind i teltet for at byde velkommen til de fremmødte gæster. Der blev budt på champagne og kransekage.

Men det klarede op, og selv om skyerne stadig truede i horisonten, kunne formanden gå uden for teltet for at introducere borgmestertalen.

Gæsterne trak ud af teltet, og borgmesteren kunne holde sin tale i strålende solskin.

Snoren omkring soklen på statuen klippes over.

Derefter underholdt Bent Kværndrup med sit band, unge sangere og musikere fra Næstved Musikskole, bl.a. med en helt ny komposition som en hyldest til balanceskulpturen: Balanceakt.

Kasserer i Kunstforeningen Frank Nørby introducerer næste taler, kunstneren bag skulpturen Jens Galschiøt.

Jens Galschiøt fortæller om skulpturen,som er en ud af serien "Balanceakten". Skulpturerne var i 2009 opstillet på Christiansborgs Slotsplads i anledning af Undervisningsministeriets konference om ti-året for FN's "Uddannelse for bæredygtig udvikling" for at sætte fokus på bæredygtig udvikling.

Jens Galschiøt sluttede af med at overrække en lille figur til formand Lis, "Don't feed your inner beast".

Næste punkt på festprogrammet var, at Jens Galschiøt udtrak en vinder blandt alle andelskøbere. Gevinsten var et weekendophold for to personer på Frederiksminde i Præstø. Til venstre Frank Nørby med den sort hat.

Den glade vinder blev Peter Grøndahl, medlem af Næstved Kunstforening.

Scenen blev igen overtaget af Bent Kværndrup og hans dygtige unge mennesker fra musikskolen.

Næstved Kunstforening - Sct. Peders Kirkeplads 14 C - 4700 Næstved - tlf. 52 39 79 60 - Webmaster Ellen Olsen - Opdateret d. 29.10.2017